Страва виходить смачною, ситною і недорогою. При цьому вся сім’я залишиться ситою і задоволеною.

Запіканка з картоплі – це найпростіша, на перший погляд, страва, але її вигляд і смак здатні створити святкову атмосферу на кожному столі. Приготувати запіканку зовсім нескладно і часу займе небагато. Так що приступайте!

Інгредієнти:

700 г очищеної картоплі;
Одне яйце;
Одна неповна чайна ложка солі;
30-50 г масла вершкового;
Молоко в залежності від смаку.
Складові начинки:

Пів кілограмів фаршу;
Одна цибулина;
Чорний перець в залежності від смаку;
Пів чайн. ложки солі;
Пів чайн. ложки сушеного часнику;
Пів чайн. ложки солодкої паприки;
300 мл молока;
Одна стол. ложка борошна;
100 г сиру.


Приготування:


В першу чергу очистіть картоплю, вага якої повинна після становити 700 грамів. Розріжте на 4 часточки, щоб вони швидше зварилися.

Візьміть каструлю, складіть в неї порізану картоплю, всипте сіль, налийте воду (краще киплячу, щоб картопля швидше приготувалася). Помістіть на вогонь і варіть до готового стану.

В цей час можете порізати цибулю і обсмажити її на сковорідці з олією. Смажте до напівпрозорого стану.

Після відправте до цибулі фарш (він може бути будь-який) і розбийте його на дрібні частинки за допомогою лопатки. Смажте, поки рідина не випарується.

Потім всипте сіль, паприку, поперчіть за своїм смаком і можете додати улюблені свої спеції. Перемішайте.

Тепер всипте борошно, ще раз перемішайте і влийте молоко. Помішуючи готуйте поки не загусне. Приберіть з плити.

Вилийте воду з картоплі, додайте вершкове масло і потовчіть в пюре.

Вбийте яйце, влийте трошки молока, щоб у вас вийшло смачне картопляне пюре.

Візьміть форму потрібного розміру і змастіть її вершковим маслом. Викладіть пюре, рівномірно розподіливши.

На картоплю викладіть фарш, а зверху посипте його сиром, який натріть.

Помістіть в духовку і запікайте від 20 до 30 хвилин.

Готову запіканку поріжте на порції, розкладіть на тарілки і подавайте.

You cannot copy content of this page