Взимку шкодувала, що мало приготувала. Тепер готую подвійну порцію! Овочевий салат на зиму “Літо в банці”
Інгредієнти:
- морква – 300 г;
- цибуля – 200 г;
- помідори і огірки – по 500 г;
- капуста – 600 г;
- солодкий перець – 500 г;
- перець духмяний – по 1 шт. в банку;
- перець горошком – по 4 шт. в банку;
- олія – по 1 ч.л. в банку.
Для маринаду:
- вода – 1 л;
- сіль – 1 ст.л.;
- цукор – 2 ст.л.;
- оцет 9% – 50 мл.
Процес приготування:
- Огірки ріжемо кружальцями, помідори – шматочками, цибулю – тонкими півкільцями, солодкий перець – соломкою.
- Капусту шаткуємо, моркву тремо на тертці для корейської моркви.
- Банки повинні бути стерилізованими і кришки також.
- У кожну банку викладаємо перець горошком.
- Тепер шарами вкладаємо: морква, огірки, цибуля, солодкий перець, капуста, помідори. Овочі укладаємо щільно, при стерилізації вони осядуть. Помідори вибирайте твердих сортів.
- Вливаємо в кожну банку олію без запаху.
- Для маринаду змішуємо всі інгредієнти, крім оцту, доводимо до кипіння і потім вливаємо оцет.
- Заливаємо маринад в банки до верху, накриваємо кришками і ставимо на стерилізацію в каструлю. На дно кладемо рушник і наливаємо теплу воду. Після того, як вода закипіла, стерилізуємо 20 хвилин.
- Закручуємо кришками банки, перевертаємо і вкутуємо до повного охолодження.