Ситна та дуже смачна картопля з м’ясом: мало хто так готує картоплю а дарма

Щоб порадувати своїх рідних і близьких, пропонуємо вам приготувати ситну та смачну картоплю. І ніхто не здогадується, що нічого особливого із продуктів тут немає. Усього кілька нюансів і ця картопля підкорить будь-кого.

Необхідні інгредієнти:

  • 600 г мяса (любого);
  • 1 кг картоплі;
  • 4 ст.л раф. раст. масла;
  • 8-10 цибулин (середніх);
  • 1,5 склянки води (300 мл);
  • сіль та спеції за смаком.

Приготування

Для початку 600 г м’яса яловичини, свинини чи курки нарізаємо середніми шматочками. 300-400 г цибулі (це 8-10 середніх головок) нарізаємо півкільцями. Потім розбираємо руками окремі шматочки.

Далі беремо казан і добре його розігріваємо. Виливаємо в казан 4 ст.л рафінованої олії. Відразу ж кладемо в олію шматочки м’яса. Смажимо м’ясо на великому вогні, щоб утворилася апетитна скоринка.

Наступною викладаємо в казан цілу картоплю (1 кг). Використовуємо сорт картоплі, що швидко не розварюється. Нам потрібно картоплю повністю обсмажити до золотистої скоринки. У процесі кілька разів її перемішуємо, щоб скоринка була з усіх боків.

Далі додаємо 0,5 ч.л. чорного меленого перцю, 1,5 -2 ч.л. солі. Зверху викладаємо шар цибулі. І виливаємо 1,5 склянки води V – 250 мл.

Казан накриваємо кришкою. Вогонь знижуємо до дрібного. Гасимо картоплю з м’ясом 30-40 хвилин до м’якості. У процесі 2 рази перемішуємо, щоби не підгоріло.

Подаємо картоплю на великій тарілці. Картопля добре тримає форму, у неї приємна скоринка зовні, а всередині вона м’яка. М’ясо також м’яке, вилкою розламується на шматочки. Страва ситна та смачна. Цибуля надає особливий смак та аромат. Коли її багато це завжди дуже смачно. За бажанням, додайте більше спецій, гострого перцю або часнику, тоді страва буде пікантною.

You cannot copy content of this page