Так смачно буряк Ви ще не готували: рецепт який полюбить кожна господиня

Ікра з буряка готується просто з мінімумом інгредієнтів, подається холодною або теплою з овочами, бринзою, оливками. Може бути частиною овочевого гарніру.

Інгредієнти:

  • буряк, 500 г;
  • цибуля, 2 шт;
  • болгарський перець, 1 шт.;
  • помідори, 300 г;
  • олія, 3 ст.л;
  • сіль, 1 ч.л;
  • перець;
  • часник, 3 зуб.;
  • лавровий лист, 1 шт;
  • зелень.

<

Приготування:

Буряк чистимо і тремо на великій тертці.

Цибулю ріжте за смаком, півкільцями або четвертинками.

Обсмажуємо цибулю на олії до напівм’якості.

Солодкий перець ріжемо соломкою і додаємо до цибулі. Перемішуємо і смажимо до м’якості.

Додаємо до овочів, перемішуємо та тушкуємо.

Помідори вибирайте соковиті та м’ясисті, натираємо на тертці та прибираємо шкірку, вона непотрібна.

Виливаємо томатне пюре в овочі, перемішуємо та тушимо під кришкою близько 15 хвилин, перемішуючи.

Додаємо сіль, тушимо 5 хвилин без кришки до випаровування рідини.

Додаємо лавровий лист і тертий часник за смаком, перець та за смаком дрібно рубану зелень, перемішуємо та знімаємо з плити.

Охолоджуємо, перекладаємо в банку та зберігаємо в холодильнику.

Якщо ви додасте трохи оцту і розкладете ікру в стерилізовані баночки, закриєте кришками, тоді ця заготівля роками зберігатиметься у підвалі або в коморі.