Така смакота, відірватися неможливо.

Виявляється, мочені яблука корисніше свіжих!

Пів години часу влітку і маю смачний запас на зиму: від мочених яблучок не відмовляються ні діти, ні онуки

Зробити мочені яблука зовсім не складно. Натомість за 40 дні

Інгредієнти:

Яблука.;

Листя хрону.

Для маринаду:

Вода 5 л.;

Сіль 100 г;

Цукор 400 р.

Приготування:

Ретельно промиваємо банки, викладаємо на дно листок хрону або листок чорної смородини.

Укладаємо яблука, попередньо яблука треба добре вимити.

Для приготування маринаду у воду засипаємо цукор, сіль і все перемішуємо. Вода має бути кімнатної температури. Якщо Ви п’єте воду з-під крана, використовуйте таку, якщо використовуєте тільки кип’ячену, тоді обов’язково остудіть її.

5 літрів води вистачить залити 3 банки по 3 літри. Якщо раптом у Вас не вистачило води, приготуйте маринад із розрахунку на літр води (20 г солі та 80 г цукру)

Заливаємо маринадом банки та залишаємо на тиждень у теплому місці. Нехай просто стоять за кімнатної температури.

Через тиждень банки закручуємо кришками під закатування, відправляємо у прохолодне місце.

Через 40-50 днів, можна яблука діставати вже пробувати. Повинно вийде дуже смачно, як мочені яблука в діжці.

Смачного!