Виявляється, мочені яблука корисніше свіжих!
Пів години часу влітку і маю смачний запас на зиму: від мочених яблучок не відмовляються ні діти, ні онуки
Зробити мочені яблука зовсім не складно. Натомість за 40 дні
Інгредієнти:
Листя хрону.
Для маринаду:
Вода 5 л.;
Сіль 100 г;
Цукор 400 р.
Приготування:
Ретельно промиваємо банки, викладаємо на дно листок хрону або листок чорної смородини.
Укладаємо яблука, попередньо яблука треба добре вимити.
Для приготування маринаду у воду засипаємо цукор, сіль і все перемішуємо. Вода має бути кімнатної температури. Якщо Ви п’єте воду з-під крана, використовуйте таку, якщо використовуєте тільки кип’ячену, тоді обов’язково остудіть її.
5 літрів води вистачить залити 3 банки по 3 літри. Якщо раптом у Вас не вистачило води, приготуйте маринад із розрахунку на літр води (20 г солі та 80 г цукру)
Заливаємо маринадом банки та залишаємо на тиждень у теплому місці. Нехай просто стоять за кімнатної температури.
Через тиждень банки закручуємо кришками під закатування, відправляємо у прохолодне місце.
Через 40-50 днів, можна яблука діставати вже пробувати. Повинно вийде дуже смачно, як мочені яблука в діжці.
Смачного!