Хіт сезону: дуже смачний салат. Вдалий рецепт хрустких огірочків з цибулею: завжди готую відразу багато.
Інгредієнти на 2 банки об’ємом 500 мл:
- Огірки – 500 гр.
- Ріпчаста цибуля – 2 шт.
- Часник – 2 зубчики в кожну банку.
- Лавровий лист – 1 шт. в кожну банку.
- Чорний перець горошком – 3-6 шт. в кожну банку.
- Запашний перець горошком – 2-3 шт. в кожну банку.
Для маринаду з розрахунку на 700 мл. води:
- Сіль – 2 ст. ложки.
- Цукор – 50 гр.
- Оцет 9% – 50 мл.
Приготування:
1. Огірки нарізаємо кружечками.
2. Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями.
3. У чисту і суху банку відправляємо чорний перець і запашний перець горошком, два зубчики часнику і один лавровий лист.
4. Далі викладаємо огірки і ріпчасту цибулю чергуючи.
5. Готуємо маринад з розрахунку на 700 мл. води. Додаємо 2 ст. ложки солі, 50 гр. цукру, 50 мл. оцту 9%. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, з моменту закипання проварюємо пів хвилини.
6. Киплячим маринадом заливаємо банки з овочами до верху і накриваємо кришками.
7. На дно глибокої каструлі кладемо рушник і встановлюємо баночки накриті кришками. У каструлю наливаємо теплу воду до плічок банок, ставимо на вогонь і з моменту закипання стерилізуємо 10 хвилин. Потім дістаємо банки і щільно закручуємо кришками. Зберігається така закрутка при кімнатній температурі.
Такі огірочки з цибулею відрізняються неповторним смаком, виходять пружними і хрусткими.