Такі огірки дуже прижилися в нашій сім’ї, вони хрусткі і неймовірно смачні!

Хіт сезону: дуже смачний салат. Вдалий рецепт хрустких огірочків з цибулею: завжди готую відразу багато.

Інгредієнти на 2 банки об’ємом 500 мл:

  • Огірки – 500 гр.
  • Ріпчаста цибуля – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчики в кожну банку.
  • Лавровий лист – 1 шт. в кожну банку.
  • Чорний перець горошком – 3-6 шт. в кожну банку.
  • Запашний перець горошком – 2-3 шт. в кожну банку.

Для маринаду з розрахунку на 700 мл. води:

  • Сіль – 2 ст. ложки.
  • Цукор – 50 гр.
  • Оцет 9% – 50 мл.

Приготування:

1. Огірки нарізаємо кружечками.

2. Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями.

3. У чисту і суху банку відправляємо чорний перець і запашний перець горошком, два зубчики часнику і один лавровий лист.

4. Далі викладаємо огірки і ріпчасту цибулю чергуючи.

5. Готуємо маринад з розрахунку на 700 мл. води. Додаємо 2 ст. ложки солі, 50 гр. цукру, 50 мл. оцту 9%. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, з моменту закипання проварюємо пів хвилини.

6. Киплячим маринадом заливаємо банки з овочами до верху і накриваємо кришками.

7. На дно глибокої каструлі кладемо рушник і встановлюємо баночки накриті кришками. У каструлю наливаємо теплу воду до плічок банок, ставимо на вогонь і з моменту закипання стерилізуємо 10 хвилин. Потім дістаємо банки і щільно закручуємо кришками. Зберігається така закрутка при кімнатній температурі.

Такі огірочки з цибулею відрізняються неповторним смаком, виходять пружними і хрусткими.

You cannot copy content of this page