Такі смачні баклажани на зиму Ви ще не готували.

Якщо ви хочете нагодувати сім’ю смачною стравою, але водночас уникаєте м’яса, приготуйте баклажани по-грузинськи.

Рецепт:

Баклажани – 2 кг

Помідори – 600 г

Богларський перець – 600 г

Часник – 1-2 головки (можна більше)

Гіркий перець – 1-2 (на свій смак)

Олія рослинна – 100 мл

Оцет 9% – 70 мл

Цукор – 150 г

Сіль – 2 ст.л. без йоду

Приготування:

Баклажани нарізати кільцями (1 см) посипати 1 ст. солі, перемішати та залишити на годину. Потім промити холодною.

У блендері (або м’ясорубці) прокрутити помідори, часник та перці. Перелити суміш у каструлю, додати оцет, сіль, цукор, олію. Як тільки закипить – додаємо баклажани. Варимо суміш на помірному вогні, помішуючи 30 хв.

Банки та кришки простерилізувати. Закривати суміш відразу гарячою. Перевернути догори дном і залишити до повного остигання.

Смачного!

You cannot copy content of this page