Якщо ви хочете нагодувати сім’ю смачною стравою, але водночас уникаєте м’яса, приготуйте баклажани по-грузинськи.
Рецепт:
Баклажани – 2 кг
Помідори – 600 г
Часник – 1-2 головки (можна більше)
Гіркий перець – 1-2 (на свій смак)
Олія рослинна – 100 мл
Оцет 9% – 70 мл
Цукор – 150 г
Сіль – 2 ст.л. без йоду
Приготування:
Баклажани нарізати кільцями (1 см) посипати 1 ст. солі, перемішати та залишити на годину. Потім промити холодною.
У блендері (або м’ясорубці) прокрутити помідори, часник та перці. Перелити суміш у каструлю, додати оцет, сіль, цукор, олію. Як тільки закипить – додаємо баклажани. Варимо суміш на помірному вогні, помішуючи 30 хв.
Банки та кришки простерилізувати. Закривати суміш відразу гарячою. Перевернути догори дном і залишити до повного остигання.
Смачного!