Для маринування помідорів за цим рецептом нам знадобляться невеликі щільні помідори і кисло-солодкий білий виноград. Такі помідори з виноградом можна подавати як холодну закуску або до м’ясних страв на святковий або повсякденний стіл.
Інгредієнти:
- Виноград – 300 г;
- Помідори – 1 кг;
- Часник – 4 зубчики;
- Гострий перець за смаком;
- Листя смородини – 1-2 шт;
- Гілочки петрушки і хрін (за бажанням) – 2 шт .:
- Парасолька кропу – 2 шт .;
- Вода скільки увійде в банку;
- Цукровий пісок – 6 ст. л .;
- Сіль – 1,5 ст. л .;
- Оцет 9% – 3 ст. л .;
- Перець чорний по 5 горошин.
Приготування:
У щільних по структурі помідорів обірвіть хвостики і сполосніть помідори під водою. Грона зеленого винограду добре промийте та висушіть.
Попередньо 2-літрові банки вимийте і простерилизуйте, обдайте кришки кип’ятком. На дно банок укладаємо по 2 очищених зубчика часнику, лист смородини, гілочку петрушки і парасольку кропу і пару кілець пекучого перцю. Те ж саме робимо і із другою банкою.
Далі закладаємо помідори, додаючи гілочки винограду. Наповнюємо, таким чином, банки повністю.
Помідори з виноградом повинні бути щільно утрамбовані (але без фанатизму, щоб виноградинки не лопнули) в банках по шийку. Додайте так само перець чорний горошком.
Необхідну кількість солі і цукру розділіть порівну і висипте в наповнені банки.
Закип’ятіть воду і залийте помідори з виноградом, прикрийте чистими кришками.
Через 15 хвилин злийте остиглу воду з помідорів в каструлю і доведіть до кипіння. Як тільки закипить, вимкніть вогонь і влийте необхідну кількість оцту, розмішайте.
Маринад розлийте по банках з помідорами і виноградом, туго закатати кришками. Переверніть банки вниз кришками і укрийте. Залиште в такому вигляді банки до тих пір, поки вміст не охолоне.
Готові мариновані помідори з виноградом приберіть на зиму в комору для зберігання.
Смачного!