Такий запечений рулет з фаршем з тонкого сала виходить дуже смачним, м’яким, соковитим. Фарш беріть на свій смак і заправляйте його спеціями, зеленню.
Інгредієнти:
- сало, 1 кг;
- фарш, 250 г;
- морква, 1 шт;
- часник, 4 зубчики;
- приправа для шашлику, 1 ч.л;
- сіль, перець, спеції, зелень.
Приготування:
Сало промиваємо, шкурку ретельно чистимо ножем. Просушуємо паперовими рушниками.
Фарш заправляємо сіллю і спеціями.
Морква ріжемо тонкою соломкою.
Зелень дрібно рубаємо.
Сало ріжемо на 2 частини і кожну надрізаємо хрест-навхрест, по всій поверхні.
Солимо і перчимо сало, використовуємо спеції за смаком, натираємо часником, пропущеним через прес. Посипаємо зеленню.
Викладаємо на сало фарш і рівномірно розподіляємо по всій поверхні.
Розкладаємо соломку моркви, притискаємо і кладемо один шматок сала на другий.
Щільно обв’язуємо ниткою отриманий шматок, пакуємо в пакет для запікання, добре загортаємо і обмотуємо ниткою.
Маринуємо 1 годину.
Укладаємо в каструлю з водою, після закипання варимо 2 години, періодично перевертаючи.
Виймаємо сало з каструлі, ставимо на нього гніт і відправляємо в холодне місце на ніч.
Розгортаємо, прибираємо нитку і ріжемо скибочками.
Дуже смачно таку закуску подавати з гірчицею, іншими гострими соусами, різними гарнірами.