Пиріг з яблуками: готуємо швидко і просто. Для замішування тіста Вам навіть не знадобиться міксер. Досить буде звичайного віночка і трохи зусиль з Вашого боку.
Інгредієнти:
- чотири яблука
- склянка муки
- 150 грам цукру
- п’ять яєць
- 15 грам ванільного цукру (за бажанням)
- 60 грам сметани
- вершкове масло – 100 грам
- 10 грам розпушувача
- кориця – хто любить
- дрібка солі
Приготування:
Спочатку збиваємо яйця вінцем, потім до них додаємо цукор, сіль і потім збиваємо все разом тим же методом. Розтоплене і остигле вершкове масло підмішуємо до маси. Після цього додаємо сметану, ванільний цукор і розпушувач. В кінці підмішуємо просіяне борошно.
З яблук знімаємо шкірку, нарізаємо шматочками і перемішуємо з тістом.
Готове тісто розподіляємо по формі, дно якої застеляємо пергаментом.
Ставимо запікатися пиріг в духовку на 20 хвилин. Дотримуємося температурного режиму в 180 градусів.
Для начинки підійдуть навіть ягоди, будь-які фрукти або сухофрукти. Пам’ятайте, якщо Ви вирішили приготувати пиріг з ягодами, то перед додаванням їх до тіста, змішайте їх з крохмалем. Зверху пиріг присипаємо цукровою пудрою. Якщо Ви любите корицю, то можна перемішати її з цукровою пудрою.