Такий соус має яскравий і насичений смак і чудово доповнює багато страв. 

Щоб тішити себе та своїх близьких смачними стравами, доповненими томатним соусом із базиліком, зробіть заготовки такого соусу самостійно, адже це дуже просто.

Інгредієнти:

  • помідори — 3 кг;
  • часник — 2 головки;
  • базилік — великий пучок;
  • сіль — 1,5 ст.л;
  • цукор — 4 ст.л;
  • рослинна олія — 150 мл;
  • паприка — 2-3 ст.л;
  • перець чилі сухий — 1 ч.л.

Приготування:

За допомогою блендера перетворіть всі помідори на пюре.

Подрібніть базилік за допомогою блендера або ножем, якщо хочете, щоб шматочки базиліка в соусі були більшими. Часник натріть на дрібній тертці.

Доведіть томатне пюре до кипіння та проваріть 10 хвилин на середньому вогні при постійному помішуванні. За допомогою сита приберіть зайву рідину з пюре, це допоможе зробити смак соусу більш насиченим.

Через 10 хвилин додайте до томатного пюре олію, сіль цукор, перець і паприку і добре перемішайте. Ще через 5 хвилин додайте до соусу часник і базилік, накрийте кришкою каструлю і готуйте соус 20 хвилин.

Гарячий соус розлийте по баночках і закрийте кришками. Насичений і густий соус можна навіть просто намазувати на хліб як закуску.