Щоб тішити себе та своїх близьких смачними стравами, доповненими томатним соусом із базиліком, зробіть заготовки такого соусу самостійно, адже це дуже просто.
Інгредієнти:
- помідори — 3 кг;
- часник — 2 головки;
- базилік — великий пучок;
- сіль — 1,5 ст.л;
- цукор — 4 ст.л;
- рослинна олія — 150 мл;
- паприка — 2-3 ст.л;
- перець чилі сухий — 1 ч.л.
Приготування:
За допомогою блендера перетворіть всі помідори на пюре.
Подрібніть базилік за допомогою блендера або ножем, якщо хочете, щоб шматочки базиліка в соусі були більшими. Часник натріть на дрібній тертці.
Доведіть томатне пюре до кипіння та проваріть 10 хвилин на середньому вогні при постійному помішуванні. За допомогою сита приберіть зайву рідину з пюре, це допоможе зробити смак соусу більш насиченим.
Через 10 хвилин додайте до томатного пюре олію, сіль цукор, перець і паприку і добре перемішайте. Ще через 5 хвилин додайте до соусу часник і базилік, накрийте кришкою каструлю і готуйте соус 20 хвилин.
Гарячий соус розлийте по баночках і закрийте кришками. Насичений і густий соус можна навіть просто намазувати на хліб як закуску.