Торт за цим рецептом завжди ідеально виходить.

Що може бути смачніше домашнього тортика? Цей домашній торт, не потребує просочення. З кожним разом я закохуюся в нього все більше

Інгредієнти:

  • борошно – 350 г;
  • цукор – 200 г;
  • какао – 5 ст.л;
  • яйця – 2 шт;
  • молоко – 200 мл;
  • кип’яток – 200 мл;
  • олія соняшникова – 100 мл;
  • ванілін за смаком;
  • сода – половина ч.л;
  • оцет яблучний або звичайний – 1 ч.л;
  • розпушувач – 10 г.

<

Для приготування масляного крему візьміть:

  • згущене молоко – 230 мл;
  • масло вершкове – 150 г.

Для приготування глазурі:

  • вершки або молоко – 30-50 мл;
  • шоколад – 100 г.

Приготування:

Борошно просіваємо, змішуємо з какао і розпушувачем, ваніліном і цукром, сіллю. Масу перемішуємо.

Яйця збиваємо міксером і додаємо рослинне олію, молоко, збиваємо і додаємо кип’яток. Перемішуємо до однорідності.

Порційно додаємо суху суміш, змішуємо і всипаємо соду і вливаємо оцет. Вимішуємо до повної однорідності. Ділимо тісто на 2 частини.

Форму застеляємо пергаментом і виливаємо тісто.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо коржі протягом 15 – 20 хвилин, готовність перевіряйте.

Розм’якшене вершкове масло збиваємо міксером спочатку на малих обертах, потім збільшуємо і додаємо згущене молоко.

Розтоплюємо шматки шоколаду в вершках або молоці, змішуємо до однорідності.

Формуємо торт, змащуючи коржі кремом. Зверху поливаємо глазур’ю.