Це буде неймовірна закуска для будь-якого застілля.

Дуже зручна закуска, яка взимку є справжньою знахідкою. Я вам розповім про мій улюблений рецепт овочевого салату, який вже роблю багато років і кожного разу отримую неймовірну насолоду. Салат “Королівський” вас точно здивує.

Інгредієнти:

Огірки – 2 кг.

Морква – 300 г.

Цибуля – 300 г.

Перець (червоний солодкий) – 300 г.

Оливки зелені (без кісточок) – маленька баночка.

Для першого маринаду:

1 л 800 мл води (9 склянок по 200 мл)

1 склянку (200 мл) солі.

Готуємо другий маринад:

Вода – 2 склянки (по 200 мл).

Цукор – 1,5 склянки.

Оцет – 1,5 склянки.

Олія – 3 ст. л.

Покроковий рецепт приготування:

Дрібненькі огірки не нарізати, а лише обрізати краї, а великі — поділити на  4 частини. Якщо ж огірки середнього розміру, то наріжте на 2 частини. Моркву очистьте та натріть на корейській тертці. Ріпчасту цибулю також очистити та нарізати соломкою. Промити перець і також нарізати соломкою, але трішки грубшою. Оливки потрібно поділити на половинки.

Всі овочі перемішати та залити першим маринадом, який має бути теплим. Залишити на 3 години, а потім злити всю воду.

Порозкладати в баночки: виходить 7 баночок по 0,5 л. Овочі залити кип’яченим другим маринадом і стерилізувати 10 хвилин.

Смачного!

You cannot copy content of this page