Це чудове поєднання огірків та помідорів зачарує вас своїм смаком. 

Спробувавши приготувати таку смакоту, ви постійно будете закривати консервацію на зиму за цим рецептом. Пропонуємо законсервувати мікс овочів у одній банці.

Інгредієнти:

Рецепт розрахований на банку об’ємом 3 л.

  • Помідори свіжі;
  • Огірки свіжі;
  • Часник – 9 зубків;
  • Морква – 1 шт.;
  • Листя хрону – 3 шт.;
  • Зонтики кропу – 3 шт.;
  • Листя смородини – 6 шт.;
  • Листя вишні – 6 шт.;
  • Перець духмяний – 7 шт.;
  • Чорний перець горошком – 7 шт.

Розсіл:

  • Вода питна – 1,5 л.;
  • Сіль кухонна – 3 столові ложки;
  • Цукор – 3 столові ложки;
  • Лаврове листя – 3 шт.;
  • Оцет столовий – 100 мл.

Приготування:

  1. Простерилізуйте банку.
  2. Замочіть огірки у воді на пару годин. Після відріжте кінчики.
  3. Помідори та зелень помийте.
  4. Моркву наріжте кружальцями.
  5. На дно банки покладіть зелень, потім огірки, часник та моркву.
  6. У помідорів зробіть 4 проколи зубочисткою, навкруги плодоніжки.
  7. Покладіть помідори у банку.
  8. Зверху покладіть гілочку кропу та перці.
  9. Залийте банку окропом, накрийте кришкою та залишіть постояти протягом 15 хвилин. Злийте воду. Таку процедуру повторіть двічі.
  10. Останню порцію окропу перелийте у каструлю, порахувавши кількість рідини.
  11. Приготуйте розсіл. На літр рідини знадобиться – по дві столові ложки солі та цукру, 2 лаврових листочки. Поставте каструлю на плиту. Після закипання додайте оцет та вимкніть плиту.
  12. Залийте банку розсолом, закрутіть кришку та поставте остигати під ковдрою.

Бажаємо приємного апетиту взимку!

You cannot copy content of this page