Спробувавши приготувати таку смакоту, ви постійно будете закривати консервацію на зиму за цим рецептом. Пропонуємо законсервувати мікс овочів у одній банці.
Інгредієнти:
Рецепт розрахований на банку об’ємом 3 л.
- Помідори свіжі;
- Огірки свіжі;
- Часник – 9 зубків;
- Морква – 1 шт.;
- Листя хрону – 3 шт.;
- Зонтики кропу – 3 шт.;
- Листя смородини – 6 шт.;
- Листя вишні – 6 шт.;
- Перець духмяний – 7 шт.;
- Чорний перець горошком – 7 шт.
Розсіл:
- Вода питна – 1,5 л.;
- Сіль кухонна – 3 столові ложки;
- Цукор – 3 столові ложки;
- Лаврове листя – 3 шт.;
- Оцет столовий – 100 мл.
Приготування:
- Простерилізуйте банку.
- Замочіть огірки у воді на пару годин. Після відріжте кінчики.
- Помідори та зелень помийте.
- Моркву наріжте кружальцями.
- На дно банки покладіть зелень, потім огірки, часник та моркву.
- У помідорів зробіть 4 проколи зубочисткою, навкруги плодоніжки.
- Покладіть помідори у банку.
- Зверху покладіть гілочку кропу та перці.
- Залийте банку окропом, накрийте кришкою та залишіть постояти протягом 15 хвилин. Злийте воду. Таку процедуру повторіть двічі.
- Останню порцію окропу перелийте у каструлю, порахувавши кількість рідини.
- Приготуйте розсіл. На літр рідини знадобиться – по дві столові ложки солі та цукру, 2 лаврових листочки. Поставте каструлю на плиту. Після закипання додайте оцет та вимкніть плиту.
- Залийте банку розсолом, закрутіть кришку та поставте остигати під ковдрою.
Бажаємо приємного апетиту взимку!