Джем з солодкого перцю до м’яса, такий джем підходить не тільки до м’яса, а й до риби. Також він ідеально підходить до сирів та ковбаски. Дуже смачна та ароматна добавка, яка порадує навіть найдосвідченішого гурмана.
Інгредієнти:
Солодкий червоний перець 1 кг;
Перець гострий 200 г;
Цукор 1 кг;
Натуральний оцет 0.5 л;
Пектин 20 гр.
Приготування:
Спочатку очищаємо весь перець від насіння.
Нарізаємо такими шматочками, щоб було зручно перекрутити його на м’ясорубці або в блендері.
Підготовлені перці подрібнюємо будь-яким зручним для вас способом.
Вливаємо у велику каструлю натуральний оцет, засипаємо частину цукру. Далі змішуємо пектин та цукор, прибираємо.
Каструлю з перцевою масою ставимо на плиту, перемішуємо до повного розчинення цукру, зменшуємо вогонь нижче середнього і не накриваючи кришкою каструлю, варимо 40-50 хвилин.
Заздалегідь стерилізуємо банки, краще використовувати невеликі баночки.
Засипаємо в каструлю пектин змішаний із цукром і ретельно перемішуємо, додаємо вогонь і варимо ще 3-4 хвилини.
Далі розливаємо гарячий джем по банкам, герметично закриваємо і не перевертаючи, залишаємо остигати до кімнатної температури.
Перший смак, це насолода, але потім смак починає розкриватися, грає своїми неповторними та вишуканими фарбами.