Це дуже смачно та ароматно, обов’язково приготуйте.

Джем з солодкого перцю до м’яса, такий джем підходить не тільки до м’яса, а й до риби. Також він ідеально підходить до сирів та ковбаски. Дуже смачна та ароматна добавка, яка порадує навіть найдосвідченішого гурмана.

Інгредієнти:

Солодкий червоний перець 1 кг;

Перець гострий 200 г;

Цукор 1 кг;

Натуральний оцет 0.5 л;

Пектин 20 гр.

Приготування:

Спочатку очищаємо весь перець від насіння.

Нарізаємо такими шматочками, щоб було зручно перекрутити його на м’ясорубці або в блендері.

Підготовлені перці подрібнюємо будь-яким зручним для вас способом.

Вливаємо у велику каструлю натуральний оцет, засипаємо частину цукру. Далі змішуємо пектин та цукор, прибираємо.

Каструлю з перцевою масою ставимо на плиту, перемішуємо до повного розчинення цукру, зменшуємо вогонь нижче середнього і не накриваючи кришкою каструлю, варимо 40-50 хвилин.

Заздалегідь стерилізуємо банки, краще використовувати невеликі баночки.

Засипаємо в каструлю пектин змішаний із цукром і ретельно перемішуємо, додаємо вогонь і варимо ще 3-4 хвилини.

Далі розливаємо гарячий джем по банкам, герметично закриваємо і не перевертаючи, залишаємо остигати до кімнатної температури.

Перший смак, це насолода, але потім смак починає розкриватися, грає своїми неповторними та вишуканими фарбами.