Можна зробити зимовий салат з капусти по простому рецепту. Капуста у баночках виглядає яскраво, привабливо і апетитно.
Інгредієнти:
3 кг свіжої капусти
1 кг помідорів
0, 5 кг моркви
0, 5 кг солодкого перцю
400 мл рослинної олії
3\4 склянки 9% оцту
0, 5 склянки цукру
1-2 столові ложки солі (як кому подобається)
Приготування:
Капусту нарізати великими кубиками, моркву -тонкими кружальцями, цибуля-кільцями, перець-соломкою, помідори кружечками або півколами.
Все скласти в каструлю, додати сіль, цукор, олію та кип’ятити 10 хвилин. Наприкінці додати оцет.
Розкласти у стерилізовані банки, закатати.
Вихід близько 5 літрів.