Це один з найкращих рецептів тіста для біляшів і пиріжків: тісто виходить дуже пишним, м’яким, відмінно тримає форму, не протікає і поєднується з різними начинками

Соковиті і ситні біляші неможливо не любити. Ця страва подобається абсолютно всім. Хрустке тісто з соковитим і приправленим м’ясом всередині – ідеальне поєднання. Найсмачніші та найсоковитіші біляші. Найкраще тісто: наступного дня навіть смачніші.

Інгредієнти:

  • борошно, близько 480 г;
  • вода тепла, 150мл;
  • молоко тепле, 100мл;
  • дріжджі свіжі, 15 г чи сухі, 1.5 ч.л;
  • яйце, 1 шт;
  • цукор, 1,5 ч.л;
  • сіль, 1 ч.л;
  • олія соняшникова, 3 ст.л.

Приготування начинки:

  • фарш свинячий або за смаком, 500 г;
  • цибуля, 2 – 3 шт;
  • часник, 2 зуб.;
  • сіль, перець, зелень;
  • вода, 50 мл.

Приготування:

Змішуємо тепле молоко та воду, всипаємо в цукор та дріжджі, трохи борошна. Перемішуємо та залишаємо на 10 хвилин.

Борошно просіюємо і висипаємо частинами в опару, вливаємо олію, солимо і розбиваємо яйце. Тісто повинне вийде м’яким, трохи липким, тому змащуйте руки олією, поки вимішувати його близько 5 хвилин.

Накриваємо тісто і залишаємо на 40-60 хвилин у теплому місці.

Для начинки змішуємо фарш з тертою або подрібненою блендером цибулею, часником, зеленню, сіллю, перцем та спеціями. Якщо маса виходить дуже тугою, вливаємо воду і вимішуємо, відбиваємо.

Руки змащуємо олією і обминаємо тісто, ділимо його на 14 – 16 колобків, накриваємо їх і залишаємо на 5 хвилин.

Формуємо біляші з начинкою, защипуючи по колу.

Обсмажуємо в олії на сковороді до золотистості. Вогонь невеликий, щоб вони не горіли.

Біляші виходять дуже апетитними та смачними, можна ще додати у фарш вершкове масло або бульйон для більшої соковитості.

You cannot copy content of this page