Це смачно, ніжно та виглядає дуже апетитно. Часниковий аромат змушує полюбити цю страву раз і назавжди.

Картоплю люблять усі, але звичайне варіння вже трохи набридло, тому сьогодні ми запропонуємо рецепт запеченої картоплі у духовці. Це смачно, ніжно та виглядає дуже апетитно. Часниковий аромат змушує полюбити цю страву раз і назавжди.

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі;
  • сіль;
  • 3 столові ложки вершкового масла;
  • зелень.

Інгредієнти для заправки:

  • 3 столові ложки соняшникової олії;
  • сіль;
  • паприка та прованські трави;
  • суміш перців;
  • часник 4 зубчики.

Приготування:

Візьмемо дрібну картоплю, вимиємо її, почистимо і відправимо в каструлю. Якщо ви не хочете морочитися з дрібною картоплею, то можете взяти велику і порізати її на частини.

Солимо і відправляємо на вогонь, доки вода не закипить. Ложкою прибираємо накип і варимо після цього лише 3 хвилини. Це важливо, тому що картопля не повинна бути перевареною.

Зливаємо воду і приступаємо до приготування заправки.

В окремій тарілці змішуємо олію, пів чайної ложки солі, пів чайної ложки паприки та одну чайну ложку прованських трав. Не забуваємо про суміш перців, також додаємо подрібнений часник. Ретельно все перемішуємо.

З’єднуємо наші інгредієнти та перекладаємо у форму, в якій запікатимемо. Добиваємося такого результату, щоб картопля лежала в один шар. Зверху додаємо шматочки вершкового масла.

Духовку розігріваємо до 190-200 градусів і ставимо запікатись на 25-40 хвилин. Повинна вийти рум’яна золотиста скоринка.

Любителі зелені можуть посипати кропом або петрушкою згори, у своїй можна додати часнику.

Таким чином ми отримали смачну картоплю, апетитну на вигляд і м’яку всередині. Радимо зберегти цей рецепт. Приємного апетиту всім кулінарам.

You cannot copy content of this page