Цей салат стане справжнім шедевром у вашій скарбничці рецептів. Готується він легко, просто і з найдоступніших продуктів

Результат же завжди приголомшливий: в захваті від такої закуски будуть не тільки чоловіки. Поєднання курячого м’яса, шинки і грибів ідеальне: і саме воно робить страву настільки ситною, що нею можна замінити повноцінну вечерю. Листя салату і стиглі помідори вносять нотку свіжості і літнього настрою, а домашній майонез завершує всю цю неповторну палітру смаку.

Інгредієнти:

  • одне філе курячої грудки;
  • 200 грам копченої шинки;
  • три зварених яйця;
  • одна головка червоної салатної цибулі;
  • 200 маринованих грибів (опеньки або печериці);
  • один великий стиглий помідор;
  • 50 грам листя зеленого салату;
  • 200 грам домашнього майонезу;
  • сіль і суміш перців – за смаком.

Приготування:

Велике куряче філе промиваємо, опускаємо в киплячу воду, солимо і додаємо чорний мелений перець. Варимо після закипання 20 хвилин, на середньому вогні, до готовності.

Яйця заздалегідь відварюємо, охолоджуємо в холодній воді і очищаємо від шкаралупи.

Ідеальним варіантом для цього салату стануть мариновані опеньки, але і з маринованими печерицями страва буде дуже смачною.

Копчену шинку (або будь-яке інше нежирне копчене м’ясо) нарізаємо тонкою довгою соломкою.

Варене куряче філе розрізаємо вздовж на дві частини, а потім розбираємо руками на волокна.

Зварені круто яйця розрізаємо вздовж навпіл, а потім нарізаємо в довжину, смужками.

Червону салатну цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо не дуже тонкими пір’їнками або півкільцями.

Всі підготовлені продукти відправляємо в глибокий салатник, додаємо до них мариновані гриби (не забувши злити рідину).

Трохи перчимо салат до смаку (сіль я не додаю, а ви дивіться самі), заправляємо майонезом і перемішуємо.

Промиті і обсушені помідори нарізаємо тонкими часточками. З листя салату змиваємо пилюку, обрізаємо тверду частину.

Подавати салат краще на плоскій тарілці: одну сторону застеляємо листям, а з іншого боку красиво розкладаємо часточки помідора і посипаємо їх чорним перцем.

На зелене листя викладаємо салат – і можна подавати на стіл.

You cannot copy content of this page