Якщо ви любитель гостренького, але не знаєте, що приготувати з гострого перцю, рекомендую приготувати цей соус – один із найвідоміших кисло-солодких гострих соусів чилі.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 150 гр.перець чилі червоний
- 150 гр. солодкий перець червоний
- 50 гр. часник
- 150 мл.вода + 50 мл.для крохмалю
- 200 гр. цукор
- 200 мл .оцет винний або яблучний
- 1 ч. л. сіль (10-12 г)
- 1 ст. л. кукурудзяний крохмаль (15 г)
Гіркий перець ріжемо шматочками разом з насінням . З солодкого перцю прибираємо насіння з хвостиком і ріжемо на смужки , часник чістимо .
Всі підготовлені продукти перемелюємо
на м’ясорубку або блендером .Виливаємо в сотейник , додаємо 150 мл. води , цукор, сіль та оцет, перемішуємо і ставимо на вогонь .
Доводимо масу до кипіння і варимо на
середньому вогні ~ 5 хв. Крохмаль змішуємо з рештою води і виливаємо в сотейник , перемішуємо і після закипання варимо до загущення ще 1 хв. По бажанню збиваємо занурювальним блендером . (Я так і робила )
Знімаємо з вогню і розливаємо в підготовлені баночки, закручуємо кришками . Перевертати на кришку і вкутувати не потрібно .
Гостроту соусу регулюйте перцем на свій смак ! Якщо любите більш госте , можно робити без солодкого перцю або
брати гіркий перець та перець чилі в рівних частинах.
Вихід : ~750 мл.
Смачного !