Цей соус має чудовий аромат, виражений гостро-солодкий смак, прозору консистенцію середньої густоти, з дрібно подрібненими шматочками часнику, червоного гострого і солодкого перцю.

Якщо ви любитель гостренького, але не знаєте, що приготувати з гострого перцю, рекомендую приготувати цей соус – один із найвідоміших кисло-солодких гострих соусів чилі.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 150 гр.перець чилі червоний
  • 150 гр. солодкий перець червоний
  • 50 гр. часник
  • 150 мл.вода + 50 мл.для крохмалю
  • 200 гр. цукор
  • 200 мл .оцет винний або яблучний
  • 1 ч. л. сіль (10-12 г)
  • 1 ст. л. кукурудзяний крохмаль (15 г)

🍃Гіркий перець ріжемо шматочками разом з насінням . З солодкого перцю прибираємо насіння з хвостиком і ріжемо на смужки , часник чістимо .

Всі підготовлені продукти перемелюємо

на м’ясорубку або блендером .Виливаємо в сотейник , додаємо 150 мл. води , цукор, сіль та оцет, перемішуємо і ставимо на вогонь .

Доводимо масу до кипіння і варимо на

середньому вогні ~ 5 хв. Крохмаль змішуємо з рештою води і виливаємо в сотейник , перемішуємо і після закипання варимо до загущення ще 1 хв. По бажанню збиваємо занурювальним блендером . (Я так і робила )

Знімаємо з вогню і розливаємо в підготовлені баночки, закручуємо кришками . Перевертати на кришку і вкутувати не потрібно .

Гостроту соусу регулюйте перцем на свій смак ! Якщо любите більш госте , можно робити без солодкого перцю або

брати гіркий перець та перець чилі в рівних частинах.

Вихід : ~750 мл.

Смачного !

You cannot copy content of this page