Цукати із слив — відмінні натуральні ласощі. Смачно та просто!

Пропонуємо приготувати на зиму домашні цукати зі слив. Для виготовлення цукатів краще брати сливи угорки, не перестиглі, тугенькі.

Сливи почистити від кісточок, поділити на половинки. Засипати цукром із розрахунку 1 кг цукру на 2 кг слив. Додавала 1 ч.л лимонної кислоти для смаку. Залишити на ніч, щоб пустили сік. Сік , який утворився, злити, довести до кипіння і залити ним сливи. Дати сливам із сиропом повністю вичахнути.Так робити двічі, за третім разом сироп кип’ятити разом із сливами. Після повного охолодження сливи відкинути на друшляк, щоб стік сироп. Розкласти на листи, на яких будете сушити. Я цього року для сушки використовую піч і сонце.

Для слив вистачило два дні на сонці і ніч в печі.

Готові цукати пересипати цукровою пудрою. Зберігаю в скляних банках під 3апроновою кришкою в хаті.

Смачні замість цукерок, можна додавати у випічку.

You cannot copy content of this page