Результат такий самий, як якщо б Ви квасили в емальованому посуді, тільки в банці набагато зручніше і не потрібно після витрачати півдня на прибирання.
Інгредієнти:
- Вода – два літри
- Капуста – 2-2,5 кілограма
- Морква – дві одиниці
- Цукор – дві столові ложки
- Сіль – три столових ложки
- Приправи або спеції (пряні трави, суміш перців горошком і насіння кропу або коріандру) – чайна ложка.
Слід знати! Цей варіант значно відрізняється від типового методу заготовки капусти.
В даному варіанті капусту ми будемо заливати розсолом, який бере безпосередню участь у процесі.
Ми звикли, що капуста кваситиметься у власному соку, а в цьому випадку можна використовувати абсолютно різну капусту. Підійде навіть суха і не соковита.
Приготування:
Перед шинкуванням капусти, знімаємо кілька верхніх листків, ріжемо її навпіл і нарізаємо зручним для Вас методом. Отримати симпатичну і довгу стружку допоможе ніж для шинкування.
Далі очищаємо моркву, грубо її натираємо і з’єднуємо з капустою.
Банку добре миємо й стерилізуємо. Після цього дуже щільно втрамбовуємо капусту.
Ставимо воду на плиту, доводимо до кипіння, додаємо сіль і через хвилину знімаємо і залишаємо охолоджуватися.
Коли вода досить охолоне, заливаємо нею капусту, тільки потроху, щоб вона рівномірно розповсюдилася по всій банці. Вода має литися через край.
Банку ставимо в глибоку ємність і залишаємо на 48 годин, не забуваючи через кожні 3-5 годин проколювати капусту, використовуючи гострий предмет, наприклад ніж. Це потрібно для того, щоб вийшло зайве повітря, в іншому випадку капуста придбає гіркий смак і в найкоротші час прийде в непридатність.
По закінченню визначеного часу, зливаємо розсіл в ємність, розбавляємо в ньому цукор і додаємо, за бажанням, улюблені спеції. Повертаємо розчин до капусти, накриваємо банку кришкою капроновою, і перекладаємо в холодильник на 24 години.
От і все! Капуста виходить дуже смачною, ароматною і хрусткою.