Варення на смак як цукерки, ще й з корицею та горіхами.

Отримувати всю користь цього фрукта можна і в холодний час року, слід просто приготувати з нього смачне варення, рецептів якого існує досить багато.

Інгредієнти:

  • Сливи – 2 кг.;
  • Натертий на терці імбир – 1 чайна ложка;
  • Кориця мелена – 1/2 ст. л.;
  • Очищені та подрібнені грецькі горіхи – 150гр.;
  • Цукор пісок – 600 гр.;
  • Вода – 1 літр.

Приготування:

Видалити кісточки з чисто вимитих слив, розділивши їх навпіл.
Половинки скласти в каструлю та засипати цукром. Залити водою та поставити закипати на повільному вогні.
Після того, як маса закипить, зняти пінку, додати корицю та імбир. Перемішати суміш та варити ще 40 хвилин, не забуваючи перемішувати й знімати пінку.
Потім варення зняти з вогню, дати остигнути і додати горіхи.
Приготоване варення розлити по стерилізованих банках та закрити кришками. Поставити зберігатися в прохолодне місце.
Смачного!