Варення з винограду виходить соковите і ароматне, а приготувати його можна з самих різних сортів.

Виноград містить багато вітамінів, які гарно підвищують імунітет. Приготувавши варення з цих ягід, ваша родина завжди буде здоровою та задоволеною.

Виноградне варення без кісточок.

Інгредієнти:

  • Цукор – 1000 грамів;
  • Вода питна – 1000 мл.;
  • Ягоди винограду – 1000 грамів.

Як зробити:

  1. Ягоди помийте та обсушіть.
  2. Розріжте ягоди на дві половинки та приберіть кісточки.
  3. Покладіть їх разом з 500 грамами цукру у каструлю та залишіть постояти протягом 12 годин.
  4. Приготуйте сироп. У каструлю додайте 500 грамів цукру та відваріть до повного розчинення на повільному вогні. Почекайте поки суміш охолоне.
  5. Теплий сироп залийте у ягоди та починайте варити. Коли варення буде готове, ягоди осядуть на дно.
  6. Залишіть варення охолоджуватись, а потім розкладіть у банки та закрийте кришками.

Смачного! 

You cannot copy content of this page