Хрумке печиво – язички, готується швидко та просто а виходить по-справжньому смачно.
Для приготування знадобляться інгредієнти:
- борошно 160 г;
- цукрова пудра 140 г;
- вершкове масло 130 г;
- яйце 1 шт;
- ванільний цукор 8 г;
- розпушувач 1 ч.л. без верху.
Спосіб приготування
У тарілку для змішування додаємо розм’якшене вершкове масло, висипаємо цукрову пудру. Можна додати цукор, але тісто з пудрою виходить гладкішим. Додаємо ванільний цукор та щіпку солі. Замішуємо тісто лопаткою має вийти м’яка гладка маса
Додаємо яйце, знову перемішуємо. Висипаємо борошно і додаємо розпушувач. Перемішуєммо спочатку віночком. Додаємо залишок борошна та продовжємо вимішувати тісто лопаткою. Як тільки маса стане однорідною, тісто готове. Воно схоже на дуже густу сметану.
Додаємо тісто до кондитерського мішка. Можна взяти звичайний цупкий пакет і відрізати в нього куточок. Діаметр насадки 1 см.
Витискаємо смужки на пергамент. Для випікання між смужками треба залишити відстань 4 см, інакше вони склеяться після випічки.
Відправляємо смужки випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Час випікання приблизно 8 хвилин. Все залежить від особливостей вашої духовки. Відразу після випікання печиво дуже м’яке, треба дати йому трохи охолонути.