Воно смачне, ніжне й ароматне. Яблучне варення ідеально підходить для начинки пирогів, а також для сніданку.

Сьогодні ми розповімо вам про те, як приготувати смачне яблучне варення, від якого всі будуть без розуму.

Восени та взимку ви не раз порадієте, що все-таки знайшли час для того, щоб заготовити варення з яблук, адже його можна використовувати в якості начинки для пиріжків і будь-якої іншої випічки, разом з оладками та млинцями, а також в якості самостійних ласощів до чаю.

Якщо ви хочеш, щоб шматочки яблук в варення залишилися цілими, а не розварилися, вибирайте пізні сорти яблук, такі як Антонівка, Глостер, Чемпіон, Семеренка. А якщо плануєте зробити кашоподібне варення, більше схоже на джем, вибирайте літні сорти яблук, такі як Папіровка, Мантет, Білий налив.

Інгредієнти:

  • яблука — 1 кг
  • цукор — 1 кг

(якщо хочете зробити більше варення, просто дотримуйтеся пропорції цукру і яблук 1:1)

Приготування:

Помийте яблука, очистить від серцевин і наріжте часточками. Присипте часточки яблук цукром в тому посуді, в якому буде варитися варення, і залиште на ніч. Прокип’ятіть варення 5-10 хвилин, зніміть піну і дайте йому повністю охолонути. Повторіть цю процедуру ще двічі (якщо варення здається недостатньо густим, проведіть ті ж маніпуляції ще 1-2 рази).

Розкладіть готове яблучне варення (в гарячому вигляді) по стерилізованих банках і закатайте.

You cannot copy content of this page