Вони виходять дуже ситні, смачні та десь віддалено нагадують деруни.

Дуже старий сільський рецепт картопляних млинців. Вони виходять дуже ситні, смачні та десь віддалено нагадують деруни. Такі млинці смачно їсти з будь-якою солоною начинкою, наприклад, із смаженими грибами. Беріть рецепт на замітку та обов’язково порадуйте своїх рідних.

Інгредієнти:

Картопля — 300 г

Ряжанка — 200 мл

Цибуля — 50 г

Часник — 2 зубчики

Вода — 100 мл

Яйце — 1 шт.

Рослинна олія — 2 ст. л.

Сіль — 1 ч. л.

Перець — 1/3 ч. л.

Борошно — 120 г

Приготування:

  1. Сиру картоплю, ряжанку, цибулю і часник збийте блендером до однорідної маси.
  2. В отриману рідину додайте воду, яйце, рослинну олію, сіль, перець і перемішайте.
  3. Додайте борошно і добре розмішайте, щоб не було грудочок.
  4. Смажити млинці потрібно на середньо-слабкому вогні по 3-4 хвилини з кожного боку.

В результаті виходить смачна страва, яка слугує гарніром. Також, це відмінна основа для млинців, залишається лише додати начинку на свій смак. Подавати такі млинці можна зі сметаною або будь-яким іншим соусом.

Смачного!