Все, що я знаю – смак у салату приголомшливий! А також виглядає він дуже барвисто і красиво!

Поділюся з вами прекрасним рецептом яскравого, смачного овочевого салату, який називається «Генеральський». Звідки взялася назва, я не знаю, може його дуже любив якийсь генерал.

Інгредієнти:

  • Один кг огірків;
  • Один кг помідорів;
  • 300 г капусти;
  • 300 г цибулі ріпчастої;
  • 200 морквини;
  • 300 г солодкого перчика;
  • 100 г цукру;
  • Дві стіл. ложки солі;
  • 150 мл олії соняшникової;
  • 80 мл 9% -ого оцту;
  • Пучок великого розміру петрушки;
  • Один перчик чилі (можна і без нього, якщо не любите гостре).
  • Всього виходить з цієї кількості продуктів три літри салату.

Приготування:
Важливо! Для приготування салату брати тільки свіжі, не пошкоджені і якісні овочі, щоб результат вас стовідсотково порадував.

Ви можете нарізати овочі як завгодно, але я хочу вам розповісти і показати, як це роблю я.
Огірочки ріжу у вигляді кружків і складаю у велику миску або тазик.
Дрібно шаткую капусту і відправляю слідом за огірками. Помідорчики ріжу півколами.
Морквину розрізаю на дві половинки, ці половинки ще раз навпіл і тоді вже дрібненько ріжу. Але якщо у вас є терка для моркви по-корейськи, то можете скористатися нею.
Перчик ріжу на тонкі півкільця. Також, як і перець, ріжу цибулю. Дрібненько січу петрушку.
В овочевий мікс додаю всі інші інгредієнти для маринаду, гарненько перемішую і відставляю в сторонку на три години. Через кожні півгодини перемішую овочі, щоб більше виділилося соку.
В цей час я стерилізую банки і кришки, по яких буду розкладати салатик.
Через 3 години, наповнюю овочами ємності, наливаю маринад до самого верху і прикриваю кришками.

Беру каструлю, на дно розміщую рушник і ставлю баночки. Наливаю по плечики воду, розміщую на вогонь і після закипання стерилізую півгодини. Це час призначений для баночок об’ємом півлітра.
Після закатую банки, діставши їх з каструлі, перевертаю і загортаю в ковдру. Залишаю остигати.

You cannot copy content of this page