Ви будете щодня відкривати нову баночку, так як все відразу з’їдається! 

Зимовий делікатес з баночки – мариновані баклажани з болгарським перцем. Приготувати баклажани з перцем не складе труднощів, упораються всі без винятку. Взимку це те, що потрібно! Так що приступайте до приготування!

Інгредієнти:

  • Півтора кілограмів баклажан;
  • Півтора кілограмів болгарського перцю;
  • Дві головки часнику;
  • 2-4 стручки гострого перчика;
  • Один стакан соняшникової олії;
  • 300 мл оцту 6% -ого;
  • Дві стол. ложки солі;
  • 300-400 г цукру.

Приготування

Поріжте баклажани у вигляді кружків, товщина яких буде приблизно 1 сантиметр. Перекладіть в миску, посоліть і відставте в сторону на півгодини, щоб виділився сік. Після баклажани промийте і відіжміть.

Увімкніть духовку і нагрівайте до 220-230 °. Розкладіть на деку перець і помістіть його в духовку. Запікайте, поки він не стане м’яким. Це можна перевірити за допомогою зубочистки.

Якщо ви хочете прискорити процес запікання перцю, то загорніть кожен плід в кілька шарів фольги.

Запечений перець перекладіть в посуд, закрийте фольгою або плівкою і нехай так трохи постоять. Потім ви з легкістю зможете зняти шкірку.

Нагрійте сковорідку з олією і обсмажте баклажани, до готового стану.

Тепер можна з перчика зняти шкірку і вичистити насіння. Порвіть кожен плід на смужки невеликого розміру.

Візьміть сотейник, налийте в нього оцет, насипте сіль і цукор. Розмішайте, щоб все розчинилося і помістіть на вогонь. Нехай маринад закипить.

Перець покладіть до баклажанів і вилийте сік. Туди ж відправте порізаний на шматочки часник, дрібненько порізаний гострий перець і залийте маринадом. Обережно перемішайте.

Розкладіть овочі по стерильним баночках, прикрийте їх кришками і помістіть в каструлю, дно якої застелене рушником. Налийте по плечики банок води і стерилізують 40 хвилин на вогні слабкої інтенсивності після того, як вода в каструлі закипить.

Після витягніть баночки з каструлі, закатайте, загорніть в плед і нехай заготовки охолоджуються.

Із вказаної кількості інгредієнтів виходить трохи більше двох літрів салату.

Звичайно, консервація займе час, але результат вартий усіх праць. Виходить справжня смакота, яку так приємно їсти взимку.

You cannot copy content of this page