Ви будете щодня відкривати нову баночку, так як все відразу з’їдається! 

Зимовий делікатес з баночки – мариновані баклажани з болгарським перцем. Приготувати баклажани з перцем не складе труднощів, упораються всі без винятку. Взимку це те, що потрібно! Так що приступайте до приготування!

Інгредієнти:

  • Півтора кілограмів баклажан;
  • Півтора кілограмів болгарського перцю;
  • Дві головки часнику;
  • 2-4 стручки гострого перчика;
  • Один стакан соняшникової олії;
  • 300 мл оцту 6% -ого;
  • Дві стол. ложки солі;
  • 300-400 г цукру.

Приготування

Поріжте баклажани у вигляді кружків, товщина яких буде приблизно 1 сантиметр. Перекладіть в миску, посоліть і відставте в сторону на півгодини, щоб виділився сік. Після баклажани промийте і відіжміть.

Увімкніть духовку і нагрівайте до 220-230 °. Розкладіть на деку перець і помістіть його в духовку. Запікайте, поки він не стане м’яким. Це можна перевірити за допомогою зубочистки.

Якщо ви хочете прискорити процес запікання перцю, то загорніть кожен плід в кілька шарів фольги.

Запечений перець перекладіть в посуд, закрийте фольгою або плівкою і нехай так трохи постоять. Потім ви з легкістю зможете зняти шкірку.

Нагрійте сковорідку з олією і обсмажте баклажани, до готового стану.

Тепер можна з перчика зняти шкірку і вичистити насіння. Порвіть кожен плід на смужки невеликого розміру.

Візьміть сотейник, налийте в нього оцет, насипте сіль і цукор. Розмішайте, щоб все розчинилося і помістіть на вогонь. Нехай маринад закипить.

Перець покладіть до баклажанів і вилийте сік. Туди ж відправте порізаний на шматочки часник, дрібненько порізаний гострий перець і залийте маринадом. Обережно перемішайте.

Розкладіть овочі по стерильним баночках, прикрийте їх кришками і помістіть в каструлю, дно якої застелене рушником. Налийте по плечики банок води і стерилізують 40 хвилин на вогні слабкої інтенсивності після того, як вода в каструлі закипить.

Після витягніть баночки з каструлі, закатайте, загорніть в плед і нехай заготовки охолоджуються.

Із вказаної кількості інгредієнтів виходить трохи більше двох літрів салату.

Звичайно, консервація займе час, але результат вартий усіх праць. Виходить справжня смакота, яку так приємно їсти взимку.