Виходить така картопля шалено смачною і має оригінальний вигляд. 

Картопля “Буланжер”: страва, яка підкорила своїм смаком увесь світ. “Буланжер” – одна з традиційних страв французької кухні. Її головним інгредієнтом є звичайна картопля, але за смаком вона може перевершити багато складних і вишуканих кулінарних шедеврів.

Інгредієнти:

  • Один кг картоплі;
  • Дві-три цибулини;
  • 50-60 г вершкового масла;
  • 350-400 мл молока;
  • Одна чайна ложка прованських трав;
  • Перець, сіль в залежності від смаку.

Приготування:

Очистіть картоплю, помийте і поріжте у вигляді тонких кружків. Прискорить і спростить процес терка-шатківниця. Я завжди її використовую, коли мені потрібно щось нарізати тоненько.

З цибулі зніміть лушпиння і поріжте тонкими кільцями.

Візьміть сковорідку або форму і змастіть маслом. Картоплю викладіть шарами, чергуючи з цибулею.

Кожен шар присоліть, поперчіть і посипте прованськими травами.

Останній шар повинен бути картопляний, але поки що не викладайте його. Спочатку закип’ятіть молоко і залийте ним картоплю.

Після цього викладіть останній картопляний шар і розподіліть по ньому розтоплене масло, а також посоліть, поперчіть і приправте травами.

Закрийте сковорідку або форму фольгою і помістіть в нагріту до 200-220 ° духовку. Час запікання – 40-45 хвилин.

Далі приберіть фольгу, температуру зменшіть до 180 ° і запікайте картоплю ще 40 хвилин.