Закриваю вже кілька років. Смакота неймовірна.

У підсумку нас виходить різноманітність овочів, які послужать відмінним гарніром до будь-якої страви. Рецепт баклажанів як шашлики

Рекомендую!

Інгредієнти:

3 кг .баклажанів

0,5 кг цибулі

300 гр.олії для смаження

1 головка часнику подавити

1 п.приправи до шашлику (30-40 грам)

Баклажани почистити обов’язково і порізати на середні шматочки (приблизно один баклажан навпіл і далі на 6-8 шматочків)

Замочити на пів години у солоній воді. Відцідити,віджати і обсмажити на олії до скоринки з обох боків( НЕ обов’язково до готовності,лише щоб боки були зарумянені).

Цибулю ріжемо півкільцями.

У ємкість кладемо смажені баклажани,цибулю,часник і висипаємо приправу . Все обережно перемішуємо і заливаємо маринадом.Накрити тарілкою і обов’язково під прес на 5-6 годин. На верх вийде олія з баклажанів,її потрібно обережно ложкою забрати,бо буде жирне.

Вона вся буде наверху і легко то робиться.(збирати лише олію,без маринаду😁)

Маринад.

150 мл.води

1,5 ст.л.солі

перець горошком,лавр.

листя

2 ст.л цукру

70 мл.оцту 9%

Все об’єднати і закип’ятити.Охолодити.

Далі забираємо прес і накладаємо щільно у 0,5 л.баночки. Заливаємо тим соком з маринадом,що утворився.

Стерилізуємо баночки з моменту закіпання 10-12хв. Закрити і під ковдру)))

Закуска готова! Дуже смачно!

You cannot copy content of this page