Консервований салат «Ніжинський» – справжній порятунок для економної і запасливої господині, яка піклується про здоров’я своєї родини. А ще консервований салат з огірків – це чудовий спосіб використати і заготовити огірки-переростки, які виявилися «некондицією» для засолювання чи маринування.
ІНГРЕДІЄНТИ:
3 кг огірків (можна великих)
1 кг цибулі
сіль
оцет
олія
зелень, мелений чорний перець за бажанням.
ПРИГОТУВАННЯ:
– Приготувати півлітрові банки – помити і простерилізувати у будь-який спосіб.
– Огірки і цибулю помити, почистити, порізати тоненькими кружечками.
– Викласти порізані овочі в підготовлені банки шарами. За бажанням можна додати чорний мелений перець, кріп або петрушку.
– У кожну банку додати 1 чайну ложку солі, 1,5 чайної ложки цукру, 1 столову ложку оцту, 1 столову ложку олії.
– Залишити салат постояти в банках 30 хвилин.
– Стерилізувати півлітрові банки протягом 15 хвилин. Закатати, перевернути кришкою донизу, залишити в такому положенні до повного вистигання.